Контактирајте нас за више информација
X

Sokolana_Autor_Zoran_Petrovi_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого
Налазите се: 

Промоција документарног филма Два коња
   

Promocija dokumentarnog filma Dva konja Пројекцијом документарног филма “Два коња“ у Удружењу Крагујевчана и пријатеља Крагујевца у Београду отворен је Месец младих крагујевачких стваралаца.

“Два коња“ су дипломски рад Ранка Стојиловића и Душана Хаџи Николића, студената Факултета за медије и комуникације. Аутори су минулог лета боравили у Француској на Светском сусрету љубитеља Citroena 2CV, познатијег као “Спачек“, и направили видео запис са 4.000 километара дугог пута кроз Европу у овом аутомобилу.

У пуној сали Центра Крагујевац у Београду, после приказивања филма, публици су се обратили аутори филма и Урош Бобић, председник Клуба љубитеља “Спачека“ из Београда. Посетиоци су у разговору са ауторима изнели своје виђење филма, али и евоцирали сопствене успомене на сусрете са овим, некада врло популарним аутомобилом.

Никола Станковић, дугогодишњи истакнути сценариста, сниматељ и редитељ краткометражних филмова, подвукао је ауторски професионализам и преданост који одликују овај дипломски филм. “У први мах чуди да аутори нису из филмске, већ из новинарске бранше. Задивљују њихова духовитост, креативност, баратање камером и различитим техничким заврзламама са којима су морали да се носе. Овај филм се гледа у даху, ово је филм за чисту десетку!“, истакао је Станковић.

Најављено је да ће у оквиру Месеца младих крагујевачких стваралаца, наредних недеља бити представљена књига “Тајне роботовог мозга“ Јелене Павловић, као и филмови “Ко спава код орла и два лава“ Гордана Матића и Ђорђа Милосављевића, и “Дашак“ Војина Васовића.
 

Претходна страна