Контактирајте нас за више информација
X

Sokolana_Autor_Zoran_Petrovi_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого
Налазите се: 

Дочекани бруцоши из Крагујевца у Београду
   

Први радни дан академских грађана, који су из Крагујевца дошли на студије у Београд, завршен је топлим пријемом у Центру Крагујевац у Београду. Дочекани су као своји међу својима од стране великог броја чланова Удружења међу којима су били: почасни председници академик Никола-Кока Јанковић и Милан-Лутка Тимотијевић, потпредседници Скупштине Удружења др Вера Дондур, редовни професор Универзитета и председник Националног савета за науку и др Драган Динчић, заменик начелника ВМА, чланови Управног одбора генерал Слађан Ђорђевић, Душан Радовановић новинар у пензији, Ранко Стојиловић дипломирани новинар, Љиљана Хелц председник Надзорног одбора и многи други пријатељи и гости.

Зоран Матовић, Председник УО, је младим суграђанима пожелео добродошлицу и успех на студијама. Упознавши их са циљевима и програмима које реализује Удружење између осталог је рекао: “Наша је жеља и препорука да своја дружења, пријатељства и познантства из Крагујевца наставите да развијате и негујете и у Београду, проширујући их и новим људима које ћете сретати. Град Крагујевац и Удружење су вам омогућили да, без обзира где ћете становати у Београду, ово буде ваш дом у коме ћете се осећати као домаћини у овом великом граду. Не позивамо вас да се дружите са нама, већ да ви сами осмишљавате своје програме, а ми ћемо вам само у томе помагати онолико колико то будете од нас тражили.“ Маја Радовановић, председница Савета студената Београда, координаторка овог сусрета, иначе Аранђеловчанка, пожелела је добродошлицу и уручила водич “Београд из студентског угла“ намењену брусошима. “Бесплатни часови страних језика, предавања угледних стручњака, сусрети са познатим личностима, обилазак значајних места и институција у Београду, само су почетак онога што Савез студената заједно са Удружењем може да вам понуди“, рекла је М. Радовановић.

Професор др Вера Дондур је у врло емотивном поздраву истакла колико свима који се окупљају у Удружењу значи дружење и стална веза са својим Градом.

“У почетку ћете сваког викенда ићи кући, као што смо и ми радили, а онда све ређе и ређе. Београд је велики и леп град који пружа шансе свима. Од доброг провода, богатог друштвеног живота до пословног успеха. Наравно има и изазова друге врсте. Ми вам стојимо на располагању за сваку помоћ у ономе што вам је потребно на путу ка личном успеху“, рекла је она.

У име новопридошлих Крагујевчана у Београд, на пријему је захвалио Стефан Нешић, студент Правног факултета.
Угођај је употпуњен и отварањем изложбе - поклона младим Крагујевчанима, познатог карикатуристе Тоше Борковића, двоструког добитника највиших признања Салона антиратне карикатуре у Крагуејевцу. Изложбу је отворио др Шпиро Радуловић, дугогодишњи председник Жирија Салона.

Наредно виђење договорено је већ за четвртак, 06. октобар на промоцији, коју у оквиру циклуса “Месец младих Крагујевачких стваралаца“ има Јелена Павловић, двадесетогодишњи аутор романа “Тајна роботовог мозга“.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претходна страна