Контактирајте нас за више информација
X

Sokolana_Autor_Zoran_Petrovi_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого
Налазите се: 

Опрост за незаборав
   

У присуству великог броја чланова, пријатеља и гостију, у Удружењу Крагујевчана у Београду, одржано је вече под називом “Опрост за незаборав“ посвећено жртвама стравичног стрељања 21.октобра.1941 године.

Многобројни гости били су у прилици да чују одломке из књиге Драгана Јовановића Данилова, под називом “Кад невине душе одлазе“ у извођењу познатих крагујевачких глумаца: Горице Поповић, Милоша Ђорђевића, Ане Тодоровић Диало и Ивана Томића.

Поетско штиво посвећено младости прекинутој насилном смрћу у крагујевачким Шумарицама, које је иначе изведено на овогодишњем Великом школском часу, на упечатљив и надасве оригиналан начин хармонизовало је компоненте традиционалног и модерног. Књига је посвећена у претежној мери популацији најмлађих, међу страдалницима, који стиховима на својствен начин, са дистанце од седам деценија, комуницирају данас са својим вршњацима.

Ово је још један доказ да Крагујевчани, где год да се налазе, нису, нити ће, заборавити своје стрељане суграђане. У оквиру вечери “Опрост за незаборав“ отворена је и изложба Болета Милорадовића “Задушни поменик“, која је посвећена стрељаним ђацима Крагујевачке гимназије.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Претходна страна