Контактирајте нас за више информација
X

Sokolana_Autor_Zoran_Petrovi_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого
Налазите се: 

Минимакс за незаборав
   

“Драге моје, драги моји, оправдано присутни и оправдано одсутни-добро вече...“ рекао је Зоран Матовић, отварајући Вече сећања, поводом 73.годишњице рођења, на непревазиђеног водитеља, забављача, афористичара, новинара Милована Илића - Минимакса, сматрајући да би он то управо тако учинио. На начин како је деценијама започињао своје култне радио и ТВ емисије попут “Туп-тупа“, “Минимаксовизије“, “Од главе до пете“ и мнигих,многих других.

Да се не заборави човек који је у професији још за живота постао легенда потрудило се Удружење Крагујевчана и пријатеља Крагујевца које је у сарадњи са његовим блиским пријатељима, сарадницима и породицом уприличило у четвртак 03.11. - вече под називом “Минимакс заувек“, и то у “Кући Дјуре Јакшића“ у Скадарлији.

Ово познато стециште многих културних догађања у боемској и кафанској четврти Београда било је препуно, до последњег места, бројним пријатељима,сарадницима и обожаваоцима. Посебно их је разнежила појава Минимаксовог унука Филипа који је са мајком Аном и деда-стрицем Слободаном дошао са прелепом краватом о врату коју му је.- специјално за ову прилико направио Мићин надалеко познати “краватар“ Невен Вргоч.

Добрим делом вечери Минимакс је “говорио сам о себи“ кроз приказивање разговора који је са њим за серију “Црни бисери“ направио Вања Булић. Сви учесници програма медју којима су били и Вељко Жујовић, Дејан Патаковић, Вања Булић, Гане Милановић, Радивоје Бојчић, Јасмина Буква, Милан Ј. Михајловић, Хранислав Николић, Перица Јокић, глумци Милан Милосављевић и Бранко Јеринић, говорили су о Минимаксу кроз шаљива сећања, јер са њим, кажу, другојачија није ни могло да буде.

Једно од најупечатљивијих било је свакако сећање главног и одговорног уредника Другог програма Радио Београда, Дјордја Малавразића, који је истакао да је Минимакс направио праву револуцију у радио новинарству проговоривши у првом лицу једнине, помало митомански и мегаломански са оном дозом дрскости која га је, заправо, и издвојила од осталих и начинила га водитељем који је високо подигао лествицу квалитета и професионалности у овој врсти новинарског заната.

Сви присутни, својим потписом су подржали иницијативу Удружења, да се установи признање за радио и тв водитељство које би носило Минимаксово име.

Претходна страна