Контактирајте нас за више информација
X

Sokolana_Autor_Zoran_Petrovi_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого
Налазите се: 

“Дијалози“ – нова трибина
   

У уторак 6. децембра у Центру Крагујевац у Београду, почела је са радом нова трибина под називом “Дијалог“. Намењена је организацији сусрета и сучељавања мишљења стручних људи различитих погледа на питања из области културе, уметности, привреде, политике, спорта и др.

Заправо, Трибина има за циљ да настави један део активности и животног опредељења покојног проф. Светозара Стојановића - неговање културе дијалога.

Последњих година свог живота проф. Света Стојановић је кроз активности Центра за националну стратегију, чији је оснивач и директор био, стално подстицао и организовао расправе на значајне теме, окупљајући људе који о њима не мисле исто. Центар нема ни снаге ни амбиције да преузме комплетну активност Центра за националну стратегију, који је након смрти проф. Стојановића и Ђуре Ковачевић угашен, али свакако жели да настави онај део који охрабрује и развија културу дијалога.
Расправе на овој трибини одржаваће се повремено, зависно од актуелности и значаја теме, и предлога учесника.

Ако се ова активност устали на бар четири до пет скупова годишње, биће то најбољи начин да се очува сећање и подигне духовни споменик поштованом и уважаваном Крагујевчанину Свети Стојановићу.


 

Претходна страна