Контактирајте нас за више информација
X

Sokolana_Autor_Zoran_Petrovi_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого
Налазите се: 

Овације филму 48 сати сахрана
   

Просторије Центра Крагујевац у Београду, овог четвртка, биле су тесне да приме све младе Крагујевчане и њихове пријатеље, многобројне чланове и званице, које су дошле да испрате премијерно приказивање филма “48 сати сахрана“.

Наиме млада екипа “професионалних“ аматера, како себе називају, подстакнута ефектом многобројних ријалити шоу-а који нас сваким даном све више запљускују путем медија, направила је пародију ван конкуренције.

Многобројна питања која се лако могу поставити у времену у коме живимо, као што су: “Да ли волити ријалити шоуе? Да ли мислите да их има превише у медијима? Зашто је туђа интима постала незаобилазна тема за разговор? Зашто ми не спавамо како би гледали неке друге како спавају?“, као и “Да ли смо далеко од тога да се нешто овако ускоро емитује?“, добила су свој одговор након приказивања филма.

Овим остварењем екипа је приказала колико би заправо било апсурдно када би смо сутра упалили телевизор и гледали како неко јавно припрема сахрану свог ближњег, бира сандук, обавештава родбину, заказује попа, припрема храну и пиће, бира ципеле и одело за покојника и многе друге ствари које су у филму представљене.

Сценарио потписује Милош Радојковић. Екипа броји десет чланова, међу којима су Бранкица Павићевић, Ема Бехрам, Никола Репановић, Зоран Глишовић, Александар Глишовић, Дарко Радисављевић, Никола Илић, Никола Арсић и Зорица Јовановић.

Треба свакако напоменути да је екипи филма, која је окупљена у непрофитној, невладиној организацији, Удружењу “Видо“, снимила филм без икаквог буџета. Окупила их је добра идеја, велики ентузијазам, међусобно пријатељство и жеља да исмеју садржаје упаковане у ријалити програме који се масовно пласирају путем медија.

Претходна страна