Контактирајте нас за више информација
X

Sokolana_Autor_Zoran_Petrovi_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого
Налазите се: 

Тиха граја испунила центар
   

Удружење Крагујевчана и пријатеља Крагујевца, јос једном је у низу својих разноликих активности, 15.марта угостило своје суграђане Крагујевчане. Овога пута са знатно више одговорности и ентузијазма него иначе, јер се радило о младим гостима - глувонемој деци, деци са оштећеним слухом и посебним потребама, из специјалне школе из Крагујевца, праћених својим директором и професорима и васпитачима, који су са задовољством прихватили позив за гостовање у Београду.

Вече је започето отварањем изложбе њихових радова од којих застаје дах, и отварањем изложбе слика њихове професорке, академског сликара - Маријане Стојиљковић о којој су говорили Зоран Чалија и Дејан Крга. Затим је приказан петнаестоминутни филм о раду и концепцији саме школе, а након тога отпочео је богат програм. Малишани су кроз рецитовање, плесне тачке и фолклор, показали колико могу да буду упорни да успеју у стварима које воле, иако су ускраћени за читаву једну радост коју са собом носи звук.

Са скупа је упућена порука од стране директора школе Младена Шурлана и председника Удружења Зорана Матовића, да децу којој је неопходна помоћ никада не смемо занемарити, и позвани су сви да допринесу хуманитарном раду школе, која великим напорима покушава да обезбеди деци све што им је неопходно како би стекли знања и вештине за нормалан и срећан живот.

Поред изложбе која је продајног карактера, понудили су присутнима накит ручне израде,као и посуде, ћасе, луткице, торбе и друге предмете од којих многи нису могли да одвоје поглед, због лепоте којом плене. Срећни и задовољни погледи малишана, говорили су више од реци.
 

 

 

 

 

 

 

Претходна страна