Контактирајте нас за више информација
X

Kragujevac_sa_zgrade_uprave_3.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Укидање декоративне и рекламне расвете
   

Водоводни систем у Страгарима требало би да буде стављен у функцију током сутрашњег дана, речено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације. Наиме, након детаљног прегледа водоводне мреже, казао је заменик команданта Штаба Зоран Јовановић, установљено је да је уместо 300 метара неопходно заменити комплетан вод у дужини од 1,5 километара. У току је обезбеђивање неопходног материјала тако да се очекује да ће систем већ сутра бити у функцији. За сада, мештани Страгара снабдевају се пијаћом водом из цистерни.

Иначе, у Крагујевцу је до сада смештено 61 лице из Обреновца, од чега се 29 налази у Геронтолошком центру, а остали су код рођака и пријатеља. Имајући у виду да постоји реална потреба за смештајем одређеног броја лица са поплавом угрожених подручја Команда гарнизона Крагујевац, ставила је данас на располагање своје капацитете. У објектима Војске Србије у Крагујевцу постоји могућност смештаја за максимум 150 особа. С обзиром на то да су капацитети у установама социјалне заштите града Крагујевца углавном попуњени, Штаб за ванредне ситуације одредиће место за Прихватни центар до смештаја у објектима Војске Србије.

У случају потребе Геронтолошки центар може да прими још 10 до 20 особа које могу саме да се старају о себи. У случају да је реч о непокретним особама, онда је неопходно ангажовати додатно медицинско особље и неговатељице.

На данашњој седници Штаб за ванредне ситуације донео је наредбу о додатним мерама штедње електричне енергије. Због одржавања енергетског система у Републици Србији наређује се свим субјектима - привредним друштвима, предузетницима, установама, удружењима и другим организацијама укидање декоративне и рекламне расвете. У спровођењу ове наредбе наведени субјекти могу да обезбеде минимум осветљења ради безбедности објекта.

Претходна страна