Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Научно стручни скуп “Водовод и канализација 2017“ у Крагујевцу
   

У Крагујевцу је данас почео тродневни 38. Међународни стручно-научни скуп под називом “Водовод и канализација“ који организује Савез инжењера и техничара Србије. Први пут домаћин овог скупа који је окупио око 150 учесника из Словеније, Бугарске, Немачке, Италије, земаља бивше Југославије, је крагујевачко ЈКП “Водовод и канализација“.  

Стручњаци из предузећа који се баве овом делатношћу, научни радници са факултета и института и представници фирми уско повезаних са комуналним сектором, представиће 66 радова у којима су објашњени проблеми у раду, и начини на који су их решавали.  

За крагујевачи “Водовод и канализацију“, овај научно стручни скуп је значајан јер први пут и са овим темама учествују инжењери, хемичари, билози и технолози нашег предузећа, који су припремили седам презентација и кроз које ће се учесници упознати са свим карактеристикама нашег рада, навео је Небојша Јаковљевић, директор ЈКП “Водовод и канализација“. Ово је добра прилика да се представимо и презентујемо све што ЈКП „Водовод и канализација“ данас јесте и има а то су три водоводна система за пречишћавање отпадних вода, дистрибутивни систем у дужини од преко 600 километара и 400 километара канализационе мреже, додао је Јаковљевић.

У име града Крагујевца, учесницима скупа обратио се Ивица Момчиловић, заменик градоначелника.

Град Крагујевац је почаствован приликом да угости један овако озбиљан и еминентан скуп, коме је домаћин наше највеће јавно комунално предузеће “Водовод и канализација“. Вода је наш најзначајнији ресурс који морамо да чувамо. Имајћи у виду да окружење у коме живимо, брзи развој технологија и привреда како наше земље тако и земаља у окружењу лоше утичу на заштиту животне средине, потребно је да сви ми који зависимо од воде, своју свест подигнемо на виши ниво и потрудимо се да генерацијама које долазе оставимо здраву, чисту и пијаћу воду. Надам се да ће овај скуп донети предлоге који ће утицати не само на свест свих нас, већ и на законску регулативу коју је можда потребно мењати у одређеним сегметима, како би нашу животну средину и воду оставили здраву и чисту, казао је Ивица Момчиловић.

Данашњем скупу присуствовао је члан Градског већа за заштиту и унапређење животне средине Зоран Р. Прокић, а у име организатора 38. Међународног стручно-научног скупа учеснике је поздравио проф др Часлав Лачњевац, председник програмског одбора и генерални секретар Савеза инжењера и техничара Србије, који је рекао да је конференција у Крагујевцу и прилика да се промовише рад и програми којим ће наредне године бити обележен значајни јубилеј - 150 година постојања Савеза.

 

Претходна страна