Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Научно стручни скуп “Водовод и канализација 2017“ у Крагујевцу
   

У Крагујевцу је данас почео тродневни 38. Међународни стручно-научни скуп под називом “Водовод и канализација“ који организује Савез инжењера и техничара Србије. Први пут домаћин овог скупа који је окупио око 150 учесника из Словеније, Бугарске, Немачке, Италије, земаља бивше Југославије, је крагујевачко ЈКП “Водовод и канализација“.  

Стручњаци из предузећа који се баве овом делатношћу, научни радници са факултета и института и представници фирми уско повезаних са комуналним сектором, представиће 66 радова у којима су објашњени проблеми у раду, и начини на који су их решавали.  

За крагујевачи “Водовод и канализацију“, овај научно стручни скуп је значајан јер први пут и са овим темама учествују инжењери, хемичари, билози и технолози нашег предузећа, који су припремили седам презентација и кроз које ће се учесници упознати са свим карактеристикама нашег рада, навео је Небојша Јаковљевић, директор ЈКП “Водовод и канализација“. Ово је добра прилика да се представимо и презентујемо све што ЈКП „Водовод и канализација“ данас јесте и има а то су три водоводна система за пречишћавање отпадних вода, дистрибутивни систем у дужини од преко 600 километара и 400 километара канализационе мреже, додао је Јаковљевић.

У име града Крагујевца, учесницима скупа обратио се Ивица Момчиловић, заменик градоначелника.

Град Крагујевац је почаствован приликом да угости један овако озбиљан и еминентан скуп, коме је домаћин наше највеће јавно комунално предузеће “Водовод и канализација“. Вода је наш најзначајнији ресурс који морамо да чувамо. Имајћи у виду да окружење у коме живимо, брзи развој технологија и привреда како наше земље тако и земаља у окружењу лоше утичу на заштиту животне средине, потребно је да сви ми који зависимо од воде, своју свест подигнемо на виши ниво и потрудимо се да генерацијама које долазе оставимо здраву, чисту и пијаћу воду. Надам се да ће овај скуп донети предлоге који ће утицати не само на свест свих нас, већ и на законску регулативу коју је можда потребно мењати у одређеним сегметима, како би нашу животну средину и воду оставили здраву и чисту, казао је Ивица Момчиловић.

Данашњем скупу присуствовао је члан Градског већа за заштиту и унапређење животне средине Зоран Р. Прокић, а у име организатора 38. Међународног стручно-научног скупа учеснике је поздравио проф др Часлав Лачњевац, председник програмског одбора и генерални секретар Савеза инжењера и техничара Србије, који је рекао да је конференција у Крагујевцу и прилика да се промовише рад и програми којим ће наредне године бити обележен значајни јубилеј - 150 година постојања Савеза.

 

Претходна страна