Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

У сусрет годишњици оснивања Клуба акцијаша и волонтера Крагујевца
   

Ове године Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца обележава свој први рођендан. Стари акцијаши окупили су се 1. априла прошле године у жељи да кроз клуб евоцирају лепе успомене на другарство и пријатељство, али и позитивну енергију која их је, како је рекао Мирослав Копривица, својевремено водила са једне на другу омладинску радну акцију широм бивше СФРЈ. Поред тога, циљ Клуба акцијаша и волонтера је да младе упознају са таквим начином живота и духом добровољног рада, да их организују, да створе свест о потреби да помогну својој локалној заједници и да наставе дух добровољног рада као трајну вредност друштва.  

У основи свега је едукација и развијање свети о заштити животне средине. У сусрет обележавању 1. априла - Дана омладинских радних акција и годину дана од оснивања Клуба, организован је радни састанак са представницима града Крагујевца, волонтерских и других организација.

Низом добровољних акција скренули су пажњу локалне самоуправе и одлучили смо да их подржимо, али и да затражимо подршку шире јавности, рекла је Јасмина Предојевић - Симовић помоћник градоначелника за одрживи развој града и сарадњу са удружењима. Овом састанку претходио је и састанак са директорима основних и средњих школа, а ових дана биће организован и састанак са деканима свих факултета Универзитета у Крагујевцу и представницима студентских парламената.

Апелујући на све волонтере да подрже активности Клуба акцијаша и волонтера, Стефан Никезић помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи је подсетио да су нашу земљу обнављали и градили акцијаши и додао да само заједничким снагама можемо нешто да променимо.

У оквиру обележавања годишњице рада, већ 24. марта биће организована локална радна акција у Спомен парку Шумарице о чему ће јавност бити благовремено обавештена. Акција ће, како је најављено, бити настављена у септембру и октобру уочи Великог школског часа.

Јовица Станковић је подсетио да су чланови Клуба, у сарадњи са Градском управом и јавно - комуналним предузећима Чистоћа и Зеленило средили и оградили двориште школе средњег и основног образовања Вукашин Марковић, где су посадили и 21 стабло црвеног храста. У Опорници је уређен простор око споменика погинулим црвеноармејцима, сређени су прилази гробљима у Белошевцу и Корману, као и простор око старе воденице у селу Грбице.

Подршку Клубу у организацији акција у име Удружења пензионера најавио је и Ратко Томашевић члан Градског већа за унапређење положаја пензионера у локалној самоуправи што је најбољи доказ да акцијашки дух у Крагујевцу није нестао.

 

Претходна страна