Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Додељене награде за најлепша дворишта 2018.
   

Награду за најлепше двориште у оквиру манифестације “Дани отворених дворишта“ коју уз подршку града Крагујевца организују Градска туристичка организација у сарадњи са Центром за пољопривреду и рурални развој и ЈКП “Зеленило“, освојила је Драгана Стојадиновић из Шумарица. Награда за најлепше двориште, као и осталим победницима манифестације у овој години, који су се такмичили у категоријама најлепше парк, најлепше етно двориште и најлепши детаљ, додељене су данас на свечаности у згради Градске управе.

Прву награду за најлепше парк двориште понела је Марија Јевтић из Кормана, најлепше етно двориште по оцени Комисије састављене од представника организатора такмичења има Слађана Јешић из Влакче, а прва награда за најлепши детаљ припала је Нади и Браниславу Гајић из Влакче.

Честитајући добитницима и организаторима на још једној успешној манифестицацији, Радомир Ерић, члан Градског већа за привреду је казао да “Дани отворених дворишта“ пружају значајан допринос представљању Крагујевца у Србији а и шире. Имајући у виду да је Крагујевац у поступку категоризације као туристичке дестинације Србије, ова манифестација има значајне квалитете у туристичкој понуди, додао је Ерић и изразио наду да ће следеће године бити још више такмичара и понуда још богатија.  

Манифестација “Дани отворених дворишта“ почела је 2007. године у села Влакча и ово је 12 пут да се одржава у организацији ГТО Крагујевац. Ове године пријавило се више од 80 учесника из 22 села са територије града.

У наредном периоду настојаћемо да наше домаћине анимирамо да учествују у још већем броју, јер ова манифестација није од оних која се мери бројем посетилаца, већ је њен крајњи резултат подизање нивоа квалитета живота људи на селу, чишћење сеоских деопонија и тежња ка лепо уређеној животној средини и околини за којом ћемо се окретати и којој ћемо се дивити, рекла је овом приликом Снежана Милисављевић, директорка Градске туристичке организације Крагујевац.

На данашњој свечаности додељене су и почасне награде у виду медаља и захвалница за домаћине који су током претходних година били више пута награђивани.

Поклоне за награђене учеснике манифестације “Дани отворених дворишта“ у 2018. години обезбедли су ТЦ Рода, Расадник “Липа“, ресторани “Мустанг“, “Мала Авала“, “Библиотека код Милутина“, “L’equipe“, “Бисер“, “Фриком“ и Дунав осигурање.

 

Претходна страна