Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Конкурс за субвенције послодавцима отворен до 30. септембра
   

Национална служба за запошљавање - Филијала Крагујевац и Град Крагујевац подсећају послодавце да је у току Јавни позив за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима у 2018. години. 

Субвенције су намењене послодавцима који припадају приватном сектору и имају регистровану привредну делатност на територији града Крагујевца, у једнократном износу, ради запошљавања незапослених са територије града Крагујевца који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање Филијале Крагујевац. Категорије теже запошљивих на које се ова субвенција односи су:  млади до 30 година старости - без или са ниским квалификацијама, млади који посао траже дуже од 12 месеци и млади који су имали/имају статус детета без родитељског старања, старији од 50 година који имају статус вишка запослених, Роми, особе са инвалидитетом, радно способни корисници новчане социјалне помоћи,  дугорочно незапослени и жртве породичног насиља.

Висина субвенције је одређена степеном развијености јединице локалне самоуправе према месту запошљавања лица, а у складу са важећом уредбом Владе Републике Србије, и износи: 150.000 динара по лицу, односно 180.000 динара за особе са инвалидитетом, радно способне кориснике новчане социјалне помоћи, младе до 30 година старости који су имали/имају статус детета без родитељског старања и жртве породичног насиља.

Информације о програму, делатностима које не могу бити субвенционисане и степену развијености општина у Републици Србији, могу се добити у Националној служби - Филијала Крагујевац, преко Позивног центра Националне службе, телефон: 0800-300-301 или на сајту www.nsz.gov.rs.

Јавни конкурс је објављен на сајту www.nsz.gov.rs и на сајту www.kragujevac.rs. Последњи рок за пријем пријава за учешће на јавном конкурсу је 30. септембар 2018. године. 

Претходна страна