Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Субвенцијама за послодавце посао за 90 лица
   

Јавним позивом послодавцима за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима за 2018. годину који заједнички спроводе Град Крагујевац и Национална служба за запошљавање - Филијала Крагујевац предвиђено је запошљавање 90 лица из категорије теже запошљивих који се налазе на евиденцији НСЗ.

Образлажући прву тачку дневног реда 11. седнице Градског савета за запошљавање, Јелена Зорнић, представница филијале Националне службе за запошљавање рекла је да је у периоду од 15. јуна до 16. јула, 13 послодаваца поднело захтеве за пријаву у радни однос на неодређено радно време 35 лица. Јавни позив отворен је до 30. септембра, речено је на седници Градског савета за запошљавање и упућен је позив заинтересованим послодавцима да, уколико испуњавају услове за добијање субвенције у једнократном износу, аплицирају у датом року.    

Конкурс за спровођење јавних радова на којима се ангажују незапослена лица у 2018. години завршен је у понедељак 16. јула. На конкурс је пристигло 13 захтева за 54 лица такође из категорије теже запошљивих. Према речима Јелене Зорнић, захтеви нису бодовани јер би чланови Савета требало да донесу одлуку по питању ангажовања. Наиме, пристигли захтеви готово три пута прекорачују буџет за овај конкурс па су чланови одложили доношење одлуке по овој тачки дневног реда ради разматрања начина и периода ангажовања лица за јавне радове, закључено је на седници Градског завета за запошљавање.

 

Претходна страна