Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Категоризација Крагујевца као туристичког места
   

Град Крагујевац је стекао услове да уђе у поступак категоризације као туристичког места. Сматрам да Крагујевац, као стара српска престоница, град богате историје има много тога да понуди и у културном и историјском смислу али и индустријском јер и индустрија је свакако део туристичке понуде овог града, рекао је Радомир Ерић, члан Градског већа за привреду. Ово су неки од аспеката поред модерних атрактивних културних садржаја које Крагујевац има да понуди у туристичком смислу и зато улазимо у цео овај поступак и надамо се да ћемо врло брзо добити сертификат о туристичкој категоризацији, додао је Ерић. 

Добијањем туристичке категоризације, стећи ће се услови да локална самоуправа кроз разне програме, од надлежног министарства добије више средстава за развој туризма као и да износ боравишне таксе буде повећан. 

Град располаже значајним потенцијалима од којих се може изградити одржива и атрактивна туристичка понуда што би Крагујевац могло сврстати на мапу правих туристичких градова у Србији. На развоју туризма у Крагујевцу ради се дуги низ година јер градски менаџент и у томе види развојну шансу града а туристички развој је неодвојиви део привреде.

Да би се Крагујевац нашао на мапи туристичких градова Србије, потребно је обавезно постављање видиковца, а један од услова за категоризацију је и постојање затвореног и отвореног базена. Поред тога, пројекти за туристичке руте, пешачке, коњичке и бициклистичке стазе су у изради а добијањем туристичке категоризације отпочеће се њихова реализација. 

 

Претходна страна