Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Три милиона динара за пројекат повећања запошљивости младих
   

Пројектом Повећање запошљивости младих кроз модел пословних симулација и преносивих вештина, Град Крагујевац, Градска управа за управљање пројектима, одрживи и равномерни развој у сарадњи са Бизнис иновационим центром аплицирао је код Министарства омладине и спорта. Са 84,6 бодова и 3 158 000,00 динара, пројекат је добио највиша средства.

Министарство омладине и спорта додељује финансијска средства за програме и пројекте од јавног интереса у областима омладинског сектора који спроводе локалне самоуправе у циљу стварања услова за унапређење положаја и учешћа младих у локалној заједници и стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих. У делу конкурса који се односи на развијање услуга и механизама који поспешују предузетнички дух, запошљивост и запосленост младих кроз међусекторску сарадњу за шест пројеката Министарство је обезбедило нешто више од 11,5 милиона динара, а пројектом који се односи на повећање запошљивости младих, Град Крагујевац је добио највиша средства.

На Јавни конкурс за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу који је Министарство омладине и спорта расписало 30. априла 2018. године пристигла су 63 пројекта од чега је одобрено 22, за које је Министарство издвојило нешто мање од 40 милиона динара.

Претходна страна