Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Дан са поруком – Крагујевац град за све
   

У партнерској организацији Центра за социјалне иновације и интеграције, Канцеларије за младе и Удружења младих ентузијаста, а под покровитељством града Крагујевца и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Великом парку одржана је манифестација “Дан са поруком“. Циљ манифестације је скретање пажње јавности на потребу за социјалном инклузијом свих оних грађана који су због свог психофизичког или материјалног статуса на неки начин дискриминисани из друштва.

У име града учеснике манифестације поздравио и званично је прогласио отвореном проф. др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање.

Град Крагујевац на различите начине подржава укључивање маргинализованих група у друштвени систем града и уопште нашег друштва. Ове године град Крагујевац је за пројекте и програме од јавног значаја издвојио близу 4 милиона динара. С обзиром на то да је ово прва манифестација, желео бих да овакве и сличне манифестације, постану традиционалне и да се одржавају сваке године, рекао је проф. др Манојловић, члан ГВ.

Ова, прва у низу манифестација, коју планирамо да организујемо сваке године, одржава се у години јубилеја а порука коју ове године желимо да пошаљемо је: Крагујевац - град за све, истакао је Борис Херман, активиста ЦСИИ.

У оквиру манифестације одржан је концерт, најмлађи суграђани су се опробали у исцртавању графита, а малишани из предшколских установа представили су своје цртеже на тему ''Другарство и једнакост''. У сарадњи са удружењем ''Срцем за Шумадију'' организована је хуманитарна акција сакупљања школског прибора за децу из социјално угрожених породица са територије шумадијских села, док су чланови удружења ''После кише'' припремили колаче за учеснике и посетиоце манифестације. На примеру комбија за превоз особа са инвалидитетом практично је приказан начин прилагођавања возила јавног градског превоза за потребе особа са инвалидитетом, а организатори су спровели и анкету која се односила на општу информисаност суграђана о доступнсти услуга социјалне заштите.

 

Претходна страна