Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Најављен XV Шумадијски сајам пољопривреде
   

Од 6. до 9. септембра у организацији Одељења за пољопривреду Градске управе за привреду и Шумадија сајма, одржаће се XV Шумадијски сајам пољопривреде који ће окупити око 150 излагача а током четири сајамска дана поред богатог стручног програма одржаће се и седам изложби крупне стоке и ситних животиња, најављено је на данашњој конференцији за новинаре одржаној у Медија центру Шумадија сајма.  

Одељење пољопривреде је пре 15 године отворило причу Шумадијског сајма пољопривреде и за нас је ово мали јубилеј. По свему богатији и другачији, 15. сајам пољопривреде окупиће већи број излагача и одржаће се већи број изложби животиња, које ове године имају међународни карактер, рекао је Никола Пауновић, начелник Одељења за пољопривреду. За четири сајамска дана одржаће се седам изложби оваца и младих приплодних овнова, коза, свиња, ситних животиња, регионалне изложбе коња која броји преко 50 грла од понија до пунокрвних, увезених коња, а у организацији Друштва пчелара Крагујевац и 35. пчеларска изложба.

И ове године, сајамски програм обогатиће Џокеј клуб из Крагујевца који ће организовати изложбу коња и оцењивање, такмичење у препонском јахању, вожњу фијакером и јахање коња за децу.

Као и до сада генерални покровитељ сајма пољопривреде је Град Крагујевац, а овогодишњи ће бити богатији јер има знатно већи број излагача пољопривредне механизације који ће на 10 хиљада квадрата испред сајамске хале моћи да представе програм који нуде. XV сајам пољопривреде, не само због спонзора и пријатеља сајма, већ и због излагача добија међународни карактер. Припремљен је богат пратећи стручни програм, презентације пројеката, програма и технологија, предавања на тему задругарства, подстицаја ратарске производње, производње и здравствене исправности ракије, пчеларства, најавио је Зоран Недељковић, директрор Шумадија сајма.

У оквиру културно уметничког програма наступиће Центар за неговање традиције и културе Абрашевић, културно уметничка друштва из Кнића, Груже, Топонице. Другог дана сајма естрадни уметници имаће мини концерт, а наступиће КУД Лепеница и Ансамбл Смиље.  

Улаз и паркинг простор за посетиоце, сва четири сајамска дана су бесплатни. Свечано отварање Сајма планирано је за четвртак, 6. септембар у 11 часова.

 

Претходна страна