Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Акција добровољног давања крви синдиката “Независност“ Градске управе
   

“Поклони живот“ назив је прве акције добровољног давања крви синдиката “Независност“ Градске управе у Крагујевцу, која је одржана данас у Свечаном салону. Акцијом је прикупљена 21 јединица драгоцене течности.

Ово је прва акција добровољног давања крви новоснованог репрезентативног синдиката “Независност“ на коју смо позвали све запослене и коју у сарадњи са Самосталним синдикатом Градске управе планирамо да организујемо наизменично на свака три месеца. Желимо да у континуитету обезбедимо довољне количине крви Служби за трансфузију и помогнемо пацијентима који се лече у Клиничком центру. Задовољни смо како је акција протекла а у сарадњи са Самосталним синдикатом наставићемо да радимо и на постизању бољих услова за рад и живот запослених у органима Градске управе, казао је Дарко Гребовић, председник синдиката “Независност“.

Уз захвалност свим даваоцима на учешћу, секретар синдиката “Независност“ Новица Петровић је рекао да ће овакве и сличне хуманитарне акције независни синдикат организовати и даље, али радити и на омасовљавању чланова кроз различите подстицајне активности. У плану је формирање и базе података добровољних давалаца крви из Градске управе са ретким крвним групама, који ће бити позивани по потреби Службе за снабдевање крвљу и крвним продуктима КЦ Крагујевац, додао је Петровић.

С обзиром на то да је ово прва акција синдиката “Независност“ Градске управе, одзив је задовољавајући, казала је Маријана Стојановић, пропагатор у Служби за снабдевање крвљу и крвним продуктима Клиничког центра Крагујевац и изразила наду да ће, када време дозволи, ових акција бити и даље.

 

Претходна страна