Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Сусрећу се села Шумадије у Доњој Сабанти
   

У сусрет десетим јубиларним зимским играма “Сусрећу се села Шумадије“ данас је у згради Градске управе одржано јавно жребање екипа које ће се надметати ове године. Организатор је Агенција за маркетинг “ВА“ а покровитељ град Крагујевац. Одлучили смо да понудимо нешто ново и очекујемо да ће пилот концепција заживети и убудуће, казала је Александра Божовић из Агенције “ВА“.

Квалификационе игре биће одржане 6. и 7. октобра, а домаћин је прошлогодишњи победник Доња Сабанта. Један од разлога је што су адаптацијом Дома културе омогућили одличне услове за квалификације. Поред старих игара - убаци чеп у чашу и пикадо, такмичари ће се надметати у дисциплинама надвлачење конопца и мали фудбал, а жене ће одмерити снаге у дисциплини обарање руку.

Жребању је присуствовао и председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић који је поздравио капитене и истакао да су ове игре лепа традиција и манифестација која током зиме оживи шумадијска села. Свих ових година зимске игре привлаче велико интересовање и пажњу наших мештана. Због тога ће град Крагујевац наставити да подржава овакве и сличне манифестације, истакао је Петрашиновић и подсетио да су прошле године због великог интересовања проширене и на друге општине у окружењу што је утицало на квалитет, занимљивост и динамичност. Ове године радиће се у нешто другачијем формату и очекујем добро дружење, забаву и велику посећеност мештана који ће бодрити своје екипе.

У суботу 6. октобра у првој групи такмиче се Добрача, Чумић и Горња Сабанта, у другој Гружа, Драгобраћа и Велике Пчелице. У трећој групи снаге ће одмерити Рамаћа, Опарић и Сугубина. За другопласиране екипе бараж ће бити организован истог дана.

У недељу 7. октобра у четвртој групи надметаће се Жупањевац, Ресник, Влакча и Топоница а у петој Доња Сабанта, Кутлово, Јовановац и Баре.

 

Претходна страна