Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Сто година Јулке Митровић
   

Окружена породицом, комшијама и пријатељима Јулка Митровић прославља данас стоти рођендан. Здравље је, каже, према годинама добро служи, задовољна је животом. Како је их је толико нанизала, не зна, јер је живот није штедео. Све објашњава судбином која одређује кад ће рођендан, а када смрт. Богатсво мери децом и њиховим потомцима - седам унука, 13 праунука, пет чукунунука, а шести је на путу.

Рођена је у Корману, одакле је брак одвео у Љуљаке. Први пут је остала удовица у 22 - ој години, а други пут десет година касније. Остала је сама са шесторо деце. Није имала када да очајава, радила је даноноћно како би их извела на пут.

На питање како је сама одгајила толико деце, Јулка каже - како мораш, било је дана кад су били и гладни и жедни, одрасли су на пасуљу. Сада све неке цилимоне, флашице и тегле. Младима поручује да здраво живе и да се слажу јер само на тај начин могу нешто и да скуће.

Најстарији чукунунук Алекса Козодер има 9,5 година каже да је бака Јулка увек била нежна према свој деци у породици, није се љутила и волео би да бака још дуго поживи. Од баке памтим само љубав. Код ње сам проводио летње распусте и то су за мене били јако лепи дани, пуни среће и радости, присећа се један од унука које је чувала Драган Радовановић.

У име града Крагујевца рођендан нашој стогодишњој слављеници честитао је градоначелник Радомир Николић, уз жељу да у кругу своје породице и пријатеља проживи још много лепих тренутака.

 

Претходна страна