Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Унапређење ИТ система у Крагујевцу
   

У организацији НАЛЕД - а и компанија окупљених у Савезу за е-управу у Крагујевцу је данас одржана радионица на којој су начелници управа и службеници за информациону безбедност упознати са обавезама у оквиру Закона о заштити података о личности и Закона о информационој безбедности и планираним изменама регулативе.  Партнер Савеза и НАЛЕД - а у реализацији пројекта је Канцеларија Владе Србије за ИТ и е-управу, а пројекат је својим учешћем подржала и канцеларија Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Развој е-управе представљаће велики изазов за локалне самоуправе. Савез и НАЛЕД желе да им помогну да унапреде одрживост и безбедност ИТ система како би биле спремне да пружају е-сервисе. Циљ пројекта је да поспеши сарадњу локалног и централног нивоа власти у даљем развоју е-управе, унапреди размену података и омогући пружање квалитетне услуге грађанима и привреди.

Радионици која је одржана у Крагујевцу присуствовали су градоначелник Радомир Николић, члан Градског већа за информационе и комуникационе технологије, електронску управу и “Паметан град“ Данило Савић и члан већа за инвестиције и управљање пројектима Миња Обрадовић.

Иначе, у реализацији тог пројекта граду Крагујевцу помоћи ће стручњаци компаније Asseco SEE.

 

Претходна страна