Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Пријем за чланове Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа
   

Поводом Међународне недеље глувих у згради Градске управе данас је приређен пријем за представнике Удружења глувих и наглувих Шумадијског округа. Према речима Гордане Дамњановић, члана Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, локална самоуправа града Крагујевца има изузетну сарадња са удружењем и до сада су реализоване бројне заједничке пројектне активности које су допринеле унапређењу положаја глувих и наглувих особа.

Предстоји нам унапређење рада у систему, нарочито када је реч о едукацији најмлађих. Едукација ће се организовати у основним школама и припремном предшколском програму, јер деца најбоље кроз игру могу да савладају знаковни језик, каже Гордана Дамњановић.

Овогодишње обележавање недеље глувих посвећено је превенцији и промоцији здравља, па су активности усмерене на превентивне здравствене прегледе. Председница Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа, Биљана Милановић нагласила је да је главни циљ манифестације да се скрене пажња јавности на равноправно укључивање глувих у све сфере живота у локалној заједници.
 
Током обележавања међународне недеље глувих биће организоване бројне активности у просторијама удружења. У питању су бесплатни превентивни здравствени прегледи за чланове удружења, едукација здравствених радника, округли сто на тему запошљавања глувих и наглувих, као и спортске активности.

Иначе, Међународну недељу глувих обележавају широм света, укупно 133 нације, сваке године у последњој недељи септембра.

 

Претходна страна