Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Размена искустава енергетских менаџера у Крагујевцу
   

Дани енергетике и енергетске ефикасности који су у Крагујевцу организовани за енергетске менаџере из десетак општина и градова у Србији и представнике општине Шумадијског региона настављени су презентацијом “Програма енергетске ефикасности града Крагујевца за период 2018. - 2020. године“. Програм је представио проф. др Душан Гордић са Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу. 

Енергетски менаџери, били су у прилици и да се упознају са организацијом града Крагујевца у области енергетског менаџмента, начином функционисања Одељења за енергетску ефикасност као и планираним и реализованим активностима у овој области. Приликом посете Градској управи за управљање пројектима, равномерни и одрживи развој, они су исказали посебно интересовање за софтвер који прати потрошњу енергије у згради града, у реалном времену. 

Енергетски менаџери посетили су и Политехничку школу у Крагујевцу на којој су уз финансијску подршку Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије реализоване мере енергетске ефикасности. Гости су се у разговору са директором школе Синишом Којићем, упознали са начином припреме документације за Канцеларију, како је школа изгледала пре реконструкције, које су биле препреке и како су превазиђене. Представљене су и мере енергетске ефикасности које су примењене на овом објекту и резултати постигнутих уштеда. Представници градова и општина су упознати и са Правилником о критеријумима и стандардима за финансирање установе која обавља делатност средњег образовања и васпитања, јер се тај Правилник односи на потрошњу енергије у јавним зградама средњих школа.  

Овај догађај је реализован је у оквиру Програма подршке цивилном друштву у области заштите животне средине у Србији (CSOnnect)  који имплементира Регионални центар за животну средину (РЕЦ), а финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA).

 

Претходна страна