Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

За ванпијачне продавце град обезбедио тезге код Шарене пијаце
   

Иако је град Крагујевац обезбедио простор и тезге поред Шарене пијаце за ванпијачне продавце, они су се данас опет окупили испред Градске управе незадовољни тим решењем. Уколико им се не омогући продаја половне робе на простору поред Зелене пијаце, најављују радикалније мере.

Град Крагујевац је заједно са ромским удружењима већ дуже време радио на припреми локације за ову врсту продаје, а онда и на самом опремању. Према речима Андреје Илића начелника Градске управе за комуналне и инспекцијске послове, као најповољнији простор идентификован је плато поред Шарене пијаце. Простор је у власништву града Крагујевца, направили смо плато и формирали тезге које ће закупци користити без накнаде.

Овде се ради искључиво о спровођењу закона о трговини и о поштовању градских одлука. Један део простора где ванпијачни продавци излажу половну гардеробу налази се на противпожарном путу. Решењем инспектора за ванредне ситуације ЈКП “Тржнице“ је у обавези да ослободи противпожарни пут који мора да буде проходан 24 сата.

 

Претходна страна