Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Заједнички пројекти Савета ОСИ и ГСА
   

У просторијама Социјалне кооперативе “Вивере“ данас је одржана десета редовна седница Савета за унапређење положаја особа са инвалидитетом. У оквиру тачке дневног реда која се односи на деловање чланова Савета ОСИ на територији града, покренута је иницијатива за проширење чланова, односно укључивање представника лиценцираних пружаоца услуга у његов рад. Поводом промоције подршке особама са инвалидитетом кроз активности које спроводи Градска агенција за саобраћај представљени су пројекти и активности који се заједнички реализују.

Говорећи о избору превозника за јавни саобраћај, Александар Поповић, представник ГСА рекао је да су овогодишњи услови били пооштрени у циљу пружања боље услуге јавног превоза с посебним освртом на потребе особа са инвалидитетом, што је подразумевало нископодна возила са дисплејом, визуелном и звучном најавом станица. У оквиру наставка сарадње најављени су заједнички пројекти Савета и ГСА а односе се на будућа аплицирања за финансијска средства ради сређивања аутобуских стајалишта, постављања рампи за инвалиде и звучну најаву возила јавног саобраћаја.
 
Начелник Градске управе за здравствену и социјалну заштиту, Никола Рибарић, најавио је измене и допуне одлука о остваривању права особа са инвалидитетом за повлашћене карте за јавни превоз, а члановима савета и представницима удружења, сугерисано је да предају захтеве и предлоге ресорној градској управи.

Позивајући мања удружења инвалида да заједнички у складу са ЛАП-ом за унапређење положаја особа са инвалидитетом и сопственим потребама, направе пројекте и аплицирају за средства за њихову реализацију, др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту најавила је отварање виртуалне медицинске собе, друге у Србији, која ће помоћи особама са инвалидитетом и особама са посебним потребама да се припреме за лекарске прегледе.

Десетој седници Савета којом је председавао Милан Стошић, присуствовао је Владица Станојевић, директор Завода за смештај одраслих “Мале Пчелице“ и најавио одржавање IX инклузивног фестивала “Ноте за све“.     

 

Претходна страна