Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

За Службу кућног лечења четири нова возила
   

Служба за кућно лечење Дома здравља Крагујевац добила је од Министарства правде Републике Србије четири возила, која су набављена средствима из опортунитета. У присуству представника града Крагујевца и запослених у Дому здравља, кључеве је данас директору ове здравствене установе др Василију Антићу, уручио државни секретар Министарства правде, Мирко Чикириз.

Пре неколико година Министарство правде иницирало је промену законских прописа са намером да се за лакша кривична дела уплаћују средства, која ће се пре свега користити у хуманитарне сврхе а ради унапређења здравствене и социјалне заштите, казао је Чикириз овом приликом. Иако као Крагујевчанин знам шта значи палијативна нега на територији града Крагујевца, Чикириз је додао да према информацијама добијених од запослених Служба кућног лечења има много више проблема, али и пуно тешко оболелих пацијената због чега донација Министарства правде има још већи значај и помоћи ће да се унапреди здравствено стање ових пацијената. Поред ова четири возила за Дом здравља у Крагујевцу, Министарство правде је од 445 милиона колико је ове године одвојено за средства опортунитета, преко 200 милиона динара неменило за здравствене установе широм Србије, и са оваквом политиком наставићемо и убудуће, навео је Чикириз.

Служба кућног лечења на територији града Крагујевца има шест лекара и 22 техничара, који су у првој половини године обавили око 5600 лекарских и 27000 техничарских прегледа.

Ова донација веома је значајна за грађане Крагујевца, али и за нашу службу која практично представља болницу на точковима, казао је др Василије Антић директор Дома здравља, захваливши се Влади Републике Србије и Министарству правде. Служба кућног лечења пружа помоћ пацијентима који нису за болницу, а тешко су болесни и не могу сами да дођу до лекара. Свакодневно обави око 200 прегледа и пређе преко 2000 километара. Имајући у виду да стижемо до најудаљенијих засеока на територији града Крагујевца, нова возила нам много значе за унапређење брзине и лечење наших пацијената, али и безбедност запослених, каже Антић.

Са старим готово расходованим аутомобилима, које већ сада није могуће регистровати био би доведен у питање рад Службе кућног лечења и палијативне неге, рекла је др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, приликом свечане доделе кључева. Како би систем здравствене заштите одговорио потребама корисника, град Крагујевац у партнерству и сарадњи са свим институцијама у последње четири године ради на решењу многобројних изазова, а ова донација је један од најбољих примера како се она могу решити, али представља и одговор Владе Републике Србије на приоритетне потребе наших грађана, поручила је др Дамњановић.

 

Претходна страна