Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Пројекат Подршка младима у Крагујевцу
   

“Млади као моћ у заједници“, назив је округлог стола који је данас у организацији Ромског информативног центра одржан у згради Градске управе. Овом приликом представљен је пројекат “Подршка младима у Крагујевцу“, чији је циљ инклузивно и одрживо повећање запошљивости младих.

Пројекат се под покровитељством града Крагујевца реализује у партнерству са Асоцијацијом пословних жена Визија. Тема којом се бавимо су млади, али не само млади  ромске заједнице већ и друге социјалне групе које желимо да мотивишемо једним свеобухватним приступом и примерима добре праксе, када је запошљавање у питању, истакла је Розалија Илић, директорка Ромског информативног центра. Поред тога, желимо да скренемо пажњу јавности на младе и проблеме са којима се сусрећу, да пратимо њихове потребе и заједно са другим институцијама решавамо проблеме. Данашњи сусрет је прилика да формирамо радно тело са раличитим актерима чији ће задатак бити процена да ли стратегија даје резултате.  
 
Поред представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства омладине и спорта и Националне службе за запошљавање на округлом столу учествовали су и представници Привредне коморе и Центра за социјални рад. О искуствима у раду са младима у заједници, учесницима округлог стола говорили су представници Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ), као и представници Канцеларије за младе Крагујевац.   

Пројекат Ромског информативног центра чији је циљ повећање запошљивости младих подржао је и ресор за привреду града Крагујевца.
 
Желели смо да једној претежно хуманитарно-социјалној организацији која се бави проблемима Рома, пружимо подршку и укажемо поверење и у овој специфичној економској сфери, рекао је овом приликом Зоран Костадиновић, начелник Одељења за подршку привреди. Подршка запошљивости младих основни је задатак и циљ локалне самоуправе јер чак петину незапослених у Крагујевцу чине млади, а то је најобразованија и највиталнија радна снага, тако да сваки допринос повећавању шанси за запошљавање младих заслужује подршку.  

Према последњим подацима Националне службе за запошљавање у Крагујевцу је евидентирано 18.300 незапослених, од којих је око 3500 младих до 29 година старости.

 

Претходна страна