Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Једнократна новчана помоћ за најугроженије породице избеглих и интерно расељених лица
   

Комесаријат за избеглице и миграције обавештава избегла и интерно расељена лица да је обезбеђена једнократна новчана помоћ за најугроженије породице: 15.000 динара за 25 породица и помоћ за набавку огревних дрва за 25 породица у укупном износу од 500 000 динара, као и помоћ у пакетима хране.

Право на помоћ имају породице у избегличком статусу, евидентиране као интерно расељена лица са боравиштем у Крагујевцу и укупним приходом мањим од 24.601 динар. Приоритет имају једнородитељска домаћинства са децом до 18 година или децом на редовном школовању до 26 година, породице са двоје или више деце испод 18 година, породице са трудницама или дететом/децом до 5 година, болесни чланови домаћинства/члановима домаћинства са посебним потребама, породице са више генерација, са једним или више чланова преко 60 година, лица (деца) смештена у хранитељским породицама, домаћинство старих лица (жене преко 60 и мушкарци преко 65 година живота), једночлана домаћинства са лицима преко 60 година живота, жртве сексуалног/породичног насиља, жена носилац домаћинства.

Рок за подношење пријава је 5. октобар 2018. године. Заинтресовани подносе захтев са документацијом у просторијама у Улици Лазе Маринковића број 60 у Крагујевцу, сваког радног дана у времену од 9 до 14 часова.

Претходна страна