Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Седница Савета за запошљавање
   

На седници Савета за запошљавање, члановима који заседају 13. пут ове године, након усвојеног дневног реда, представљена је информација о закљученим уговорима за спровођење јавних радова на којима се ангажују незапослена лица у 2018. години. Зоран Костадиновић, начелник Одељења за подршку привреди рекао је да је закључено 9 уговора за 24 лица која ће наредна два месеца бити радно ангажована.  

Представљајући податке о закљученим уговорима за доделу субвенција за запошљавање теже запошљивих лица за прву групу коју је савет предложио, а које заједнички спроводе Град Крагујевац и Национална служба за запошљавање - Филијала Крагујевац, Костадиновић је истакао да је за 11 послодаваца опредељено близу 1, 7 милиона динара за 10 субвенција, односно лица из категорије теже запошљивих. Наредних 12 месеци, готово трећина мање од предвиђеног броја лица биће ангажована јер, како је објашњено, један од највећих послодаваца је одустао од закључења уговора због неуспешне селекције кандидата и закључивања уговора.   

За другу групу послодаваца од 16 доспелих захтева, обрађено је и бодовано 12 послодаваца који испуњавају све услове јавног конкурса за запошљавање 14 теже запошљивих лица, рекла је Јелена Зорнић, представница крагујевачке филијале НСЗЗ, док су остали одустали или одбијени због неизмирених обавеза по основу пореза и доприноса за своје запослене. Износ субвенције за другу групу послодаваца које обезбеђују Град Крагујевац и национална служба за запошљавање филијала Крагујевац за 2018. годину је 2 130 000 динара.   

Иначе, у оквиру прошлогодишњег програма субвенција послодавци су аплицирали за 21 лице и до данас је само једном лицу прекинут радни однос по истеку уговора.

 

 

 

 

 

 

 

Претходна страна