Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Граду Крагујевцу одобрено пет пројеката
   

За реализацију три пројекта укупне вредности 972 711 евра, град Крагујевац добиће подршку из Програма Европске уније развоју општина - EU PRO у износу од 810.460 евра. Програм спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS) у сарадњи са Министарством за европске интеграције и ресорним министарствима и институцијама Владе Републике Србије. Европска унија је за овај трогодишњи програм, који је почео у јануару 2018. године, определила средства у укупном износу од 25 милиона евра.

Први уговор о реализацији пројекта Изградња отворених спортских терена у Великом парку у оквиру подршке развоју локалне инфраструктуре биће потписан до 19. октобра. Вредност пројекта је 174 935 евра. EU PRO учествује са 147 226, а град са 27 709 евра. Реч је о реконструкцији отворених спортских терена у Великом парку, укључујући пешачку зону, кошаркашки терен, трибине, улазну капију, оргаду, кишну канализацију као и набавку одговарајуће опреме. То ће допринети побољшању услова за бројне спортске клубове, локално становништво, а посебно ђаке основних и средњих школа.

У оквиру подршке унапређењу пословне инфраструктуре, одобрен је пројекат Ревитализација и проширење локације у старој индустријској зони. У питању је изградња комуналне инфрастуктуре и саобраћајница које треба да повежу старе и нове локације у зони 22.децембар и Ракаљ, што ће бити од великог значаја за постојеће и потенцијалне инвеститоре. Поред тога, становници насеља Илина вода биће прикључени на нови водовод. Вредност пројекта је 756 660 евра. EU PRO учествује са 633 234, а локална самоуправа са 126 426 евра.

Трећи пројекат односи се на израду техничке документације за санацију моста преко реке Лепенице код Шест топола. EU PRO ће за реализацију обезбедити 30 000 евра, а град Крагујевац 8116 евра. Израдом техничке документације створиће се услови за његову реконструкцију што ће омогућити безбедан саобраћај како за кориснике индустријске зоне и њихове добављаче тако и за пешаке.

Поред тога, SWISS PRO - програм подршке Владе Швајцарске намењен развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености,  одобрио је  техничку подршку за два пројекта града Крагујевца - подршка развоју цивилног друштва и локална партнерста за запошљвање младих.

Претходна страна