Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

У Геронтолошком центру обележен Међународни дан старијих особа
   

Међународни дан старијих у Крагујевцу је традиционално обележен у Геронтолошком центру. Ове године 1. октобар се обележава под слоганом “Промовишимо шампионе људских права старијих особа“.

Честитајући Дан старијих особа корисницима Геронтолошког центра и свим осталим суграђанима у трећем добу, Гордана Дамњановић члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту је пожелела да не само 1. октобар него и сваки нови дан, буде дан пун разумевања, пажње и бриге, љубави, квалитетног и здравог живота. Као одговорно друштво које жели да прати Миленијумске циљеве ово је прилика да пошаљемо поруку да наши старији нису сами, да имају нас и да смо увек ту за њихове потребе. 
Тема овогодишње кампање “Промовишимо шампионе људских права старијих особа“, подвлачи важност усвајања Универзалне декларације о људским правима и потврђује посвећеност промовисању пуног и једнаког уживања свих људских права и основних слобода старијих особа, поручила је Гордана Дамњановић.

Поред Јелене Миловановић в.д. директора Геронтолошког центра, Међународни дан старијих корисницима су честитали Василије Антић директор Дома здравља Крагујевац и Милош Радосављевић из Института за јавно здравље који је у оквиру обележавања Међународног дана старијих најавио трибину Кардиоваскуларне болести код старих.

То је уједно била и прилика да се сарадницима, партнерима и бројним установама уруче захвалнице. Поред тога, Геронтолошки центар уручио је и признања корисницима центра који својим ангажовањем доприносе лепшем и лагоднијем животу у тој установи.

 

Претходна страна