Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Дечија недеља у знаку одрастања без насиља
   

Дечију недељу у Крагујевцу данас су у Пешачкој зони, у присуству представника локалне самоуправе, васпитача и родитеља, колажним програмом отворили малишани из предшкослких установа “Нада Наумовић“ и “Ђурђевдан“. Кроз покрет, музику и игру представили су оно што су заједно са својим васпитачима припремали за Дечију недељу чији је овогодишњи мото “Моје право да живим срећно и здраво - за одрастање без насиља“.

Дечија недеља је идеална прилика да скренемо пажњу, али и да покренемо механизме заштите деце од насиља у породици. Породица је основ и стуб друштва која то мора да остане, поручио је Никола Рибарић, начелник Градске управе за здравствену и социјалну заштиту града Крагујевца и додао да децу не васпитавају само образовни систем и држава, већ и породица која пружа смернице за њихов даљи развој и раст што се одражава и на развој друштва.

Дечија недеља ће од 1. до 7. октобра бити обележена на различитим локацијама низом радионица, трибина, предавања, хуманитарних акција, ликовних и музичких активности за децу и родитеље. Циљ ових манифестација је скретање пажње на различите видове насиље - вршњачко, насиље у породици, дигитално насиље, у којој мери су она присутна и шта радити на превенцији како би наша деца живела срећно и здраво.   

Програм за Дечију недељу су у партнерству са локалном самоуправом града Крагујевца осмислили предшколске установе “Нада Наумовић“ и “Ђурђевдан“, Црвени крст, Дом здравља и Центар за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица“.

 

Претходна страна