Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Шести крагујевачки полумаратон
   

Шести крагујевачки полумаратон, у организацији Атлетског клуба “Маратон КГ“, а под покровитељством града Крагујевца, стартоваће у недељу, 7. октобра у 11 часова, испред зграде Градске управе. 

Ово је једна од најзначајнијих спортских манифестација у Крагујевцу, која окупља велики број професионалних спортиста и рекреативаца, рекао је Никола Урошевић, помоћник градоначелника за унапређење и развој спорта. Прошле године смо славили мали јубилеј, а надам се да нас очекује још много јубилеја. Овакве манифестације су добра промоција града, али и самог спорта и здравих стилова живота. 

Према речима Ненада Луковића, организатора манифестације, поред полумаратонске и штафетне трке на 21 км, биће одржана и традиционална “Трка за срећније детињство“, а од ове године прикључио нам се и подмладак Ротари клуба са “Октобарском трком сећања“. Такође биће организована и “Трка задовољства“ на 5 км, која има хуманитарни карактер. Мислим да смо, добром организацијом и великим залагањем, успели да направимо једну традиционалну манифестацију, која из године у годину окупља све већи број такмичара, каже Луковић. 

Сви заинтересовани, који се нису пријавили електронским путем за учешће у полумаратонској трци, моћи ће то да учине и на дан трке, у зони старта. Трчаће се централним градским улицама, Зорана Ђинђића, Николе Пашића, 27. марта, Лепеничким булеваром до Метроа где се прави заокрет и враћа се назад поред књижаре “Мост“. Трка се састоји од четири круга, која укупно чине 21 км.  

Део крагујевачког полумаратона биће и традиционална “Трка за срећније детињство“, коју Црвени крст, уз подршку града, организује 33. пут. Циљ ове јединствене хуманитарно-рекреативне акције је да се продајом учесничких бројева по цени од 50 динара обезбеде средства за помоћ болесној и сиромашној деци Крагујевца. Старт трке је у недељу у 10 часова, испред зграде Градске управе. За најмлађе учеснике биће организовани и забавни садржаји, савети за родитеље и стоматолошки прегледи.

 

Претходна страна