Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Донација спортске опреме за фискултурне сале
   

Захваљујући донацији Министарства омладине и спорта и Савеза за школски спорт Србије, фискултурне сале у основним школама “Јован Поповић“ и “Драгиша Луковић - Шпанац“ у Крагујевцу, добиле су нову спортску опрему и реквизите за разноврсне спортске активности.

Фискултурне сале у овим школама сада су опремљене новим кошаркашким таблама са зглобним обручима, головима, одбојкашким мрежама, као и сетом од 40 лопти за кошарку рукомет, одбојку и фудбал.

То је наставак велике акције Министарства и Савеза за школски спорт Србије да се за фискултурне школске сале широм Србије обезбеди најбоља опрема у циљу популаризације спорта међу основцима. Укупна вредност донације за Крагујевац је 500 000 динара. Надам се да ће се ова акција наставити и да ће спортска опрема бити обезбеђена за још неколико школа, рекао је Драган Сретеновић, координатор Шумадијског округа за школски спорт.
   
Према речима Николе Урошевића, помоћника градоначелника за унапређење и развој спорта, ово је наставак добре сарадње коју град Крагујевац годинама има са Министартвом омладине и спорта. Донација у виду спортске опреме је веома значајна јер ће основцима пружити не само боље услове за бављење спортом на часовима физичке културе већ и рекреативно.

Акција Министарства омладине и спорта и Савеза за школски спорт Србије има за циљ да до краја године 15 одсто фискултурних сала широм Србије добије нову спортску опрему како би ученици имали услове за бављење спортом у складу са најсавременијим стандардима.

 

Претходна страна