Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Отворен 44. ОКТОХ
   

Концертом Српско - јеврејског певачког друштва “Браћа Барух“ у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у присуству представника града Крагујевца и великог броја љубитеља јеврејске синагогалне и традиционалне музике, отворене су 44. свечаности музичке уметности “Октобру хододарје - ОКТОХ“. Музиком светских аутора, српских и јеврејских композитора, хор из Београда крагујевачку публику провео је кроз различите епохе и стилове.

У организацији Спомен парка “Крагујевачки октобар“ под покровитељством града Крагујевца, низ концерата уметника из земље и Европе који ће током октобра даровати своју уметност успоменама на ђаке и Крагујевчане стрељане октобра 1941. године, обележиће овогодишњи ОКТОХ.

Ове године, поред Градског камерног оркестра Шлезингер који ће 17. октобра наступити у сали Прве крагујевачке гимназије од 20,00 часова, Градског камерног хора Лицеум и Крагујевачког певачког друштва, који ће се публици представити 20. октобра у Музеју “21. октобар“, у петак, 12. октобра од 20 часова у сали Друге крагујевачке гимназије љубитељи класичне музике уживаће у композицијама Кипарског симфонијског оркестра. Традиционалне музичке свечаности ОКТОХ, 44. по реду завршиће се 26. октобра концертом Крагујевачког академског оркестра акордеониста у Првој крагујевачкој гимназији.

Улаз на све концерте је слободан.

 

Претходна страна