Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Развој туристичког потенцијала језера Бубањ
   

Атрактивна локација у центру града и велики потенцијал за развој туризма језеро Бубањ ускоро ће добити нове занимљиве садржаје. Уговор о финансирању пројекта Развој туриситичког потенцијала “Језеро Бубањ“ у Београду су, између Министарства трговине, туризма и телекомуникација и града Крагујевца, потписали државни секретар Мирослав Кнежевић и заменик градоначелника Ивица Момчиловић. Министарство се уговором обавезало да ће за израду пројектно - техничке документације, трошкове опремања простора и уређење земљишта  издвојити 15 милиона динара, а средства су одобрена у оквиру субвенција и дотација намењених развоју туризма.

Циљ овог пројекта са којим је град Крагујевац конкурисао је унапређење услова за рекреацију и бављење спортом, али и унапређење услова за развој туризма.

Језеро Бубањ, чија је површина воденог огледала преко три, а парка близу десет хектара, драгоцено је природно добро, богато рибом и природно је станиште за разне врсте птица. Иако је простор на атрактивној локацији, због мањка садржаја, до сада је привлачио углавном риболовце и становнике оближњих насеља.

Пројектом урбане обнове и ревитализације предвиђена је изградња пешачких стаза, сервисно - интервентних саобраћајница, поплочаних површина, трим стазе, пешачке стазе уз западну обалу и платформе за спортски риболов.

Претходна страна