Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Меморијални турнир “Александар Сале Марковић“
   

Први меморијални турнир “Александар Сале Марковић“, у организацији Српског тима за изазове, крагујевачких удружења и спортских клубова особа са инвалидитетом, одржава се овог викенда у дворани “Гордана Гоца Богојевић“, у знак сећања на младог Крагујевчанина који је изненада преминуо пре неколико месеци.  

Турнир је, у име града Крагујевца отворила Гордана Дамњановић члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту.

Поред локалне самоуправе, у организацију турнира укључила су се бројна удружења из Крагујевца, са истом идејом, да покажу снагу и хуманост коју је Александар несебично ширио око себе. Праве вредности и хумана дела једне локалне средине реализују се и кроз овакве манифестације, рекла је овом приликом Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту.

На турниру учетвује више од 200 такмичара из Србије, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Црне Горе у неколико спортских дисциплина: седећој одбојци, стоном тенису, дизању тегова, боћању, шаху и пикаду. Поред спортског и културно-забавног програма, турнир има и едукативне садржаје кроз промоцију права особа са инвалидитетом и предавања о здравом начину живота и здравој исхрани.  

Жеља организатора је да меморијални турнир “Александар Сале Марковић“ постане традиционалан. Сале је био неко кога смо сви ми волели, био је омиљен у друштву и увек спреман да помогне. Наша идеја је да кроз овај турнир његов лик остане упамћен, казао је овом приликом Александар Андрић, члан Српског тима за изазове. За најуспешније такмичаре обезбеђени су пехари и медаље, а чланови Александрове породице уручиће захвалнице учесницима турнира.

Иначе, овом приликом прикупљан је новац за лечење шеснаестогодишњег Млађана Јовичинца, Крагујевчанина који је тренирао фудбал у “Радничком“, а тренутно живи у Београду.

 

Претходна страна