Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Фармаколози из Палестине у посети Крагујевцу
   

Др Гордана Дамњановић члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту приредила је пријем за делегацију фармацеута и лекара из Палестине предвођену председником Удружења дипломираних студената из Палестине на простору бивше Југославије, Надером Салајмеом.

Пријему је присуствовао проф. др Ранко Голијанин, председник Српског лекарског друштва, подружнице Крагујевац и Талал Елзик, председник Друштва српско-палестинског пријатељства који је подсетио на побратимске односе између Крагујевца и града Јерихона најстаријег палестинског града.    

Упознајући госте о културно-историјском наслеђу Крагујевца, др Дамњановић је подсетила на јубиларну годину и два века од проглашења прве престонице српске државе истичући да Крагујевац по много чему заузима прво место а поред осталог и по првој апотеци у Србији.  

Негујући бројна пријатељства и партнерства са европским и светским земљама и градовима, Крагујевац је данас домаћин делегацији из Палестине. Са најстаријијм палестинским градом Јерихоном имамо изузетну културну сарадњу и побратимске односе. Годинама уназад Град Крагујевац стипендира студенте из Палестине али и поред културне и сарадње на пољу образовања, ово је прилика да је успоставимо у области здравствене заштите, рекла је члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту др Гордана Дамњановић.     

Поред 9 чланова Фармацеутске коморе Палестине, у делегацији су два доктора медицине, као и Надер Салајме председник Удружења димпломираних студента из Палестине на простору бивше Југославије.

Говорећи о удружењу Салајме је рекао да је основано пре више од десет година и да у оквиру активности, раде на успостављању контаката са републикама и градовима бивше Југославије у којима су чланови удружења студирали. Посетом Србији, учешћем на стручним конгресима и контактима отварају се могућности остваривања сарадње и у области здравства, рекао је Надер Салајме.   

Након учешћа на Међународном конгресу фармацеута Србије у Београду делегација је у посети Крагујевцу у оквиру које ће посетити и присуствовати свечаном отварању Сајма здравља.

 

Претходна страна