Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Бесплатни прегледи и анализе на Сајму здравља
   

На крагујевачком Шумадија сајму, отворен је данас Сајам здравља, јединствен у овом делу Србије, трећи по реду који уз подршку града Крагујевца, организује Dream Factory. На сајму ће данас и сутра посетиоци моћи да ураде низ бесплатних прегледа, анализа крви, консултују се са медицинским и фармаколошким стручњацима, али искористе и значајне сајамске попусте.

“Здравље нема цену. Најважнији ресурс и највреднији капитал једне заједнице и једног друштва је здравље. Промоција здравља је највредније и најбоље улагање којим локална самоуправа у партнерству са здравственим и социјалним установама, организацијама цивилног друштва, може допринети квалитетнијем животу и подизању здравствене свести наших суграђана, казала је на свечаној церемонији отварања Сајма здравља у Крагујевцу, др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту. Гости првог дана Сајма били су Сузана Манчић и др Нада Мацура.
 
Велико ми је задовољство да се нађем у граду за који је везан почетак моје медицинске каријере. Крагујевац је моје срце и град који помињем као најлепшу успомену. Променила сам три хитне помоћи али сам поносна сам што сам лечила Крагујевчане и што сам део Шумадије. Медијска експонираност није успех, успех је спасити људски живот, каже др Нада Мацура. Припремајући се за своја предавања уочила сам да свакој болести, било да је реч о аутоимуним обољењима, кашљу, плућном едему, респираторној инфекцији у основи стоји породична анамнеза и то суграђани морају да имају у виду, док је друга кључна реч управо оно што овај сајам промовише - превентива, поручила је др Мацура.

Бесплатно мерење шећера у крви, густине костију, витаминско минералног статуса, крвног притиска, венске циркулације, превентивни ултразвучни прегледи абдомена, скрининг на кардиоваскуларне болести, преглед коже, бесплатно тестирање на целијакију из капи крви док трају залихе донираних тестова, део су превентивних прегледа и анализа који ће посетиоци моћи да провере на дводневном Сајму здравља.

А за оне који желе да се информишу о појединим препаратима на биљној бази, посаветују се или купе нешто од комзметичких производа, додатака исхрани, одраде тест интолеранцију на глутен и основне животне намирнице излагачи су припремили и сајамске попусте.

Врата Шумадија сајма за све посетиоце 12. и 13. октобра биће отворена до 20.00 сати. Улаз и паркинг су бесплатни.

 

Претходна страна