Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Кипарски симфонијски оркестар наступио у Крагујевцу
   

Кипарски симфонијски оркестар наступио је синоћ у холу Друге крагујевачке гимназије, у оквиру Камерних свечаности музичке уметности “Октобру хододарје - ОКТОХ“. Концерту који је организовао Спомен парк “Крагујевачки октобар“ под покровитељством града Крагујевца, а уз техничку подршку Музичког центра, присуствовао је и амбасадор Кипра у Србији Њ.Е. Константинос Елиадес и представници града Крагујевца.

Кипарски симфонијски оркестар једини је професионални симфонијски оркестар на Кипру и истовремено национални симбол који представља Кипар у Европи и свету. Кипарски симфонијски оркестар представља живи симбол мултикултурализма, будући да окупља 42 музичара из 16 различитих земаља.

Од 2013. године извршни директор Кипарског симфонијског оркестра у Никозији је Крагујевчанин Ненад Богдановић, који је претходно водио музичку омладину Кипра. Оркестар за све Кипране реализује различите програме - редовне вечерње, образовне и породичне концерте, као и концерте камерне музике.

Годишње оствари готово стотину наступа, изводећи разноврсне музичке жанрове стално ширећи репертоар, који чине велика класична ремек - дела свих периода, оперска и балетска музика, оркестарска музика, џез композиције, музика из мјузикла, филмска музика и народне песме. Стално тежи уметничкој изврсности и настоји да осмисли иновативне програме.

Кипарском симфонијском оркестру, који од 2017. године води Јенс Георг Бахман, важно је да буде део живота заједнице, да промовише кипарско музичко стваралаштво и кипарске солисте, да сарађује с државним и приватним институцијама, а такође је и домаћин уметницима међународног угледа. Редовно учествује на годишњем Интернационалном фестивалу Киприа и Фестивалу Пафос Афродита.

У оквиру “ОКТОХ“ - а, у среду 17. октобра наступиће Градски камерни оркестар Шлезингер у сали Прве крагујевачке гимназије од 20,00 часова.

 

Претходна страна