Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Награде 13. ЈоакимИнтерФеста
   

Најбоља представа 13. ЈоакимИнтерФеста по одлуци жирија је “Устав Републике Хрватске“ у извођењу Сатиричног казалишта “Керемпух“ из Загреба у режији Винка Брешана.

Nagrade 13. JoakimInterFesta Жири у саставу Ивана Вујић, редитељ, Зијах Соколовић, глумац и Јелена Јањатовић, костимограф, награду за режију доделили су Душану Млакару за представу “Задње луне“ у извођењу Гледалишча Копер из Словеније по тексту Фуриа Бордона, којој је иначе припала и награда за визуелност.

Награде за глуму по оцени жирија припале су Борису Каваци за улогу оца у представи “Задње луне“, Борку Перићу, за улогу Вјекослава Краља и Ани Марас Хармандер за улогу Маје Самарџић у представи “Устав Републике Хрватске“.

Јоакимова специјална награда за глуму припала је Љубиши Савановићу за улогу Ивана Вуковића, у представи Сабирни центар по тексту Душана Ковачевића, у режији Марка Мисираче и извођењу Народног позоришта Републике Српске, која је иначе од стране публике са просечном оценом 4,96 проглашена најбољом представом на 13. ЈоакимИнтерФесту.

У част награђених, вечерас ће на сцени Књажевско српског театра, глумци Атељеа 212 од 20.00 сати, одиграти представу “Моја ти“, по тексту Олге Димитријевић а у режији Алексндре Милавић Дејвис.  

Претходна страна