Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Делегација Јужноморавске регије посетила Крагујевац
   

Сарадња града Крагујевца и Јужноморавске регије у области образовања, културе и спорта била је тема састанка који је, у згради Градске управе, одржан између представника локалне самоуправе града Крагујевца и делегације Јужноморавске регије. На данашњем састанку било је речи не само о сарадњи и пријатељству градова Кијова и Крагујевца већ и о пројекту изградње два идентична мултифункционална спортска игралишта у Кијову и Крагујевцу. Вредност инвестиције за оба игралишта је око 400.000 еура, а изградња ће бити финансирана из посебних фондова које има чешка Влада.

Председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић подсетио је да сарадња Јужноморавске регије и града Крагујевца траје 15 година. Наш град и чески Кијов везују пре свега пријатељски односи али и бројни заједнички реализовани пројекти у области културе и образовања. Изградња мултифункционалног игралишта у Крагујевцу, даће нам подстрек да са нашим чешким пријатељима заједнички делујемо и развијамо пројекте који су корисни за наше грађане, рекао је Петрашиновић.

Јужноморавска регија од свог настанка даје подршку бројним пројектима града Крагујевца. Сада смо започели сарадњу и у области спорта, где нам је приоритет изградња мултифункционалних игралишта, а очекујем унапређење сарадње у области образовања, културе и уметности, рекао је Бохумил Шимек, председник Јужноморавске регије.

На данашњем састанку начелно је договорен почетак сарадње између Музичке школе “др Милоје Милојевић“ у Крагујевцу и конзерваторијума из Брна, који ће 2019. године обележити 100 година постојања. Веома значајна је и сарадња развојних агенција, Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља и Агенције за регионални развој Јужноморавске регије, које су заједнички реализовале бројне пројекте. Јужноморавска регија је до сада у Крагујевцу, осим просветне сарадње, финансирала и пројекте у области комуналне инфраструктуре, културе и социјалне заштите.

 

Претходна страна