Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

XIX Интернационални JazzFest у Књажевско – српском театру
   

Од 26. до 28. октобра у Књажевско-српском театру у организацији агенције ''Ре-Креативно ДУД'' под покровитељством града Крагујевца одржаће се XIX Интернационални JazzFest, најављено је на данашњој конференцији за медије одржаној у згради Градске управе.

Крагујевац је окарактерисан као град алетрнативних музичких израза а JazzFest је једна од манифестација која потврђује тај статус и даје својеврстан печат нашем граду. Будући да окупља велики број поштовалаца овог музичког правца, манифестација има капацитет да се и даље развија. Сигуран сам да ћемо и ове године чути реномиране извођаче и уживати у квалитетном џезу, рекао је Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу.

Овогодишњи фестивал се по много чему разликује од претходних, неке од карактеристика су гости који нису извођачи - директори европских џез фестивала, музичари који ће наступити на следећем џез сусрету, богат пратећи програм и Jam Session у фоајеу Театра након концерата који је изостао прошле године.

XIX JazzFest доноси нову енергију и ново виђење џеза као најслободнијег музичког израза наступом гостију из Мађарске и Канаде који свирају друге вечери. Поред њих наступиће реномирана имена џез пијаниста као што су Реми Паноссиан из Француске, један од највећих талената европске џез сцене и Јулија Хилсман из Немачке, професор на Конзерваторијуму у Берлину, једна од најугледнијих педагога у Европи. Први пут у родном граду, на сцени театра у оквиру фестивала наступиће Сава Милетић са својим бендом. Он се школовао и живео у Њујорку а албумима које је последњих година издао, обележио џез сцену у Србији што је препознала и јавност ван региона. Веома занимљив млади бенд из Беча, Компост 3, чија музика обилује авангардним и прогресивним елементима и у сталној потрази за новим звуцима затвориће фестивал, најавио је Гордан Матић, уметнички директор Фестивала.

У оквиру пратећег програма, у петак, 19. октобра у Културном центру УММУС од 22х, као најава фестивала, свираће двојица гитариста, добитника међународних награда у извођењу џеза, класичне и прогресивне рок музике Младен Пецовић и Немања Каначки. У оквиру промоције од 18. до 28. октобра биће постављени штандови код Балкана и у шопинг центру Плаза и организоване наградне игре. Према речима организатора, циљ одржавања фестивала је да публика ужива али и стварање нове. Привлачење пажње младих, формирање и обликовање укуса и усмеравање на квалитетне вредности и музику. Осим тога, нема много градова у Србији који имају могућност да доведу музичаре који креирају музички укус у Европи, додао је Матић.

Концерти све три фестивалске вечери почињу од 20.00 сати. Цена комплета улазница је 1800 динара а дневне карте 700 рсд и могу се купити на билетарници Књажевско-српског театра, у  Културном центру УММУС, кафеима Обломов, Танго и Плато ди Центро.

 

Претходна страна