Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

XX редовна седница Скупштине града заказана за 26. октобар
   

Најважнија тачка Дневног реда 20. редовне седнице градског парламента заказане за 26. октобар биће Одлука о другом ребалансу буџета града Крагујевца за 2018. годину, рекао је у изјави након одржаних консултација са шефовима одборничких група председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић.

Расходи су се увећали за око 500 милиона динара а то је зато што желимо да суфинансирамо боравак деце у приватним вртићима и на тај начин омогућимо да сва деца која су остала неуписана у државне вртиће своје место нађу у приватним. Увећала су се и средства издвојена за изградњу путева, неких 70 милиона а увећана је и позиција када је у питању јавни превоз јер је уведен већи број и линија и полазака. Поред тога увећана су и новчана средства која смо давали за отпремнине запосленима који су решили да напусте јавна и јавно-комунална предузећа, рекао је председник Скупштине града Петрашиновић.

На седници која ће се одржати следећег петка, одборници ће донети Одлуку о располагању неизграђеним грађевинским земљиштем у јавној својини без накнаде. Том одлуком даје се право на бесплатно располагање грађевинским земљиштем које је у својини града, а које ће се пренети у власништво Републике Србије. Ради се о локацији Денино брдо, на којој ће се наћи објекти са становима за припаднике служби безбедности, војске и полиције, за коју су на некој од претходних седница Скупштине града, одборници донели одлуку о Плану детаљне регулације.

Међу важним тачкама наћи ће се допуна одлуке о остваривању права на превоз у јавном саобраћају деце припремног предшколског програма, ученика и запослених у основним и средњим школама. Поред регулисања повлашћеног превоза за пратиоце ученика са одређеним инвалидитетом или сметњама у развоју, допуњен је и део који се односи на превоз до школе деце која живе на подручју где градска линија не стиже или аутобуси не могу да дођу па су родитељи принуђени да децу одвозе у школу приватним возилима. Уколико родитељи оправдају те трошкове, Градско веће може донети одлуку о њиховом рефундирању, објаснио је председник Петрашиновић и такву одлуку оценио веома квалитетном.

 

Претходна страна