Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Девети инклузивни музички фестивал Ноте за све
   

У сусрет Дану Завода “Мале Пчелице“ у Књажевско - српском театру одржан је девети Међународни инклузивни фестивал “Ноте за све“, који је окупио бројне учеснике и госте. Реч је о једином инклузивном музичком фестивалу у Србији који промовише различите музичке активности и таленте корисника институција социјалне заштите, деце са сметњама у развоју и деце са инвалидитетом.

Ово је према речима директора Владице Станојевића фестивал љубави, топлине, сјаја људске душе и стваралаштва, фестивал који шаље поруку да је човек највеће богатство сваког друштва ма где био. У протеклих девет година хор Веселе Пчелице и фестивал су напредовали и данас имају пуну подршку Завода, града Крагујевца и ресорног Министарства.

“Ноте за све“ су израз наше различитости и нашег богатства у тој различитости - истакла је отварајући фестивал Сузана Мишић помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. То је само један од начина да кроз рад и несебично залагање запослених у социјалној заштити отклонимо препреке које људе ограничених могућности ометају у свакодневном животу.

У оквиру обележавања Дана Завода “Мале Пчелице“, у току је и Међународна ликовна колонија која је окупила десетак уметника из Француске, Бугарске, Словеније, Украјине, Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине и Србије, који ће своје радове даровати Заводу. Поред тога, у петак 26. октобра свечано ће бити отворене реновиране просторије кухиње, пекаре, соба за посете и вешераја.

Иначе, Установа за збрињавање одраслих лица “Мале Пчелице“ основана је  10. новембра 1972. године и данас има 900 корисника.

 

Претходна страна