Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Одата почаст страдалим Црвеноармејцима у Крагујевцу
   

У борбама за ослобођење Крагујевца 1944. године заједно са ослободилачким снагама Крагујевца и Шумадије, учествовали су и припадници совјетске Црвене армије. У знак сећања на 1365 Црвеноармејаца, који су погинули и ослободили Крагујевац 21. октобра 1944. године, положени су венци на спомен обележја у Опорници, Варошком и Палилуском гробљу.
 
Венце су и име града Крагујевца положили председник Скупштине града, Мирослав Петрашиновић, члан Градског већа за заштиту и унапређење животне средине Зоран Р. Прокић и помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи Стефан Никезић.

У данима кад се сећамо на жртве страдале у октобру 1941. и 1944. године, полажемо венце и храброј Црвеној армији која се борила за ослобођење Крагујевца и њених грађана. То не се смеју да забораве младе генерације, а сећање на њих треба буде наша свакодневица, рекао је Зоран Р. Прокић, члан Градског већа за заштиту и унапређење животне средине.

Венце су положили и представници ГО СУБНОР-а, организација српско-руског пријатељства, политичких партија, акцијаши Крагујевца као и ђаци ОШ “21. октобар“ заједно са својим гостима из Москве.

 

Претходна страна