Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Обележен Дан ослобођења Крагујевца
   

На данашњи дан 1944. године ослобођен је град Крагујевац. У част ослободилаца Крагујевца, крај Спомен обележја херојима и борцима код Крста, делегација града Крагујевца, представници СУБНОР-а Крагујевца и Шумадије, политичких партија, удружења бораца и чланови породица погинулих положили су венце и одали почаст минутом ћутања.

У име града Крагујевца венце су положили заменик председника Скупштине града Миодраг Николић и помоћник градоначелника Стефан Никезић.

“Окупили смо се овде како би одали пошту погинулим партизанима на територији Крагујевца и Шумадије, који су несебично дали своје животе за слободу нашег града и наше земље. Са овог места шаљемо поруку свету, да нам је доста рата и да желимо да сви буду слободни, јер слобода је нешто што је најзначајније за сваког човека и земљу“, поручио је Стефан Никезић.

У име Градског одбора СУБНОР-а и Шумадије, присутнима се обратио академик Жељко Зиројевић, потпредседник СУБНОР-а Србије који је рекао “да никада нисмо знали да престанемо, ценимо, поштујемо и волимо слободу. Слобода нема цену, Србија нема цену, а ми њена деца бићемо велики само онолико колико је волимо и колико смо спремни да је бранимо и жртвујемо се за њу“.

 

Претходна страна