Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Октобар - месец сећања на патњу и злочин који се не сме поновити
   

Градоначелник Крагујевца, Радомир Николић са сарадницима данас је, у згради Градске управе, организовао традиционални октобарски пријем за делегације и званице.

Крагујевац сваког октобра оживи сећања. На стрељане ђаке, који су из школских клупа са својим професорима и још неколико хиљада недужних отишли у историју, ушли у песме и поеме. И на преживеле, на оне који су остали без деце, очева, браће и пријатеља. Крагујевац сваког октобра, позива на мир и шаље поруку да се такав злочин никада и нигде не понови. Сваког октобра, отварамо врата својим пријатељима са којима се сећамо и делимо своју патњу, али и веру у будућност, у мир и живот, рекао је у свом обраћању градоначелник, Радомир Николић.

Пријему, који је претходио Великом школском часу присуствовале су делегације амбасада Словачке, Немачке, Израела, Палестине, Белорусије, Чешке, Француске и Русије, представници градова побратима Инголштата, Питештија, Козарске Дубице, Приједора и Оштре Луке, као и представници јавног и политичког живота града.

 

Претходна страна