Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Сарадња Крагујевца и Инголшата и у области здравства
   

У оквиру проширења сарадње између градова Инголшата и Крагујевца на област здравства данас је Диспанзеру за жене Дома здравља Крагујевац, уручена гинеколошка столица, донација побратимског града. Ову здравствену установу посетила је делегација града Инголшата коју су чинили Габриел Енгерт, референт за културу и образовање Инголштата и Кристијан Ланге, представник градског већа и др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту са сарадницима.

Дугогодишње партнерство и пријатељство два побратимска града Инголшата и Крагујевца, од прошле године поставило је темеље и у области здравства. Брига и пажња за унапређење здравственог стања жена код нас и у Немачкој, везано за превенцију и рану дијагностику малигних болести и представља примарни разлог због којег се град побратим определио да нам помогне, рекла је др Дамњановић и подсетила на успостављењу сарадњу медицинских школа и најавила да ће сарадња у области здравства бити настављена у стручном и образовном светлу.

Сарадња између два побратимска града траје од 2001. године и до сада смо је остварили у области културе, образовања, у области одрживог развоја а уручењем ове донације отварамо и сарадњу у области здравства. И раније је било реализованих мањих заједничких пројеката у области здравства а данас смо разговарали о донацији још неких медицинских уређаја који овде могу наћи примену, изјавио је Габриел Енгерт, представник града Инголштата.

Током посете представници Инголшата разговарали су са директором Дома здравља др Василијем Антићем и др Ивицом Магдић, начелником Службе за здравствену заштиту жена и закључено је да донације из Немачке могу бити веома драгоцене за наш здравствени систем, овога пута нарочито за пацијенткиње.

Донација је вишеструко значајна за пацијентикње али и за лекаре јер ће прегледе убудуће учинити лакшим и савременијим. Очекујемо да се сарадња у области здравствене заштите настави а од нарочите је важности размена знања и искуства лекара развијених земаља као што је Немачка како бисмо их применили у нашем здравственом систему и унапредили здравствену заштиту наших грађана, рекао је директор Дома здравља др Антић.

 

Претходна страна