Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Активно учешће младих у процесу доношења одлука
   

Млади су стубови и покретачка снага сваке земље. Од њих зависи будућност, а ми као одговорна локална самоуправа и универзитетски центар желимо да Крагујевац у будућности буде град младих и успешних људи који ће бити доносиоци круцијалних одлука. Нове идеје су кључ сваког успеха, а и водимо се логиком да је наша улица двосмерна. То значи да смо отворени за сваки вид сарадње са организацијама које се баве питањима младих и желимо да чујемо њихов глас, рекао је Стефан Никезић помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи у интервјуу за Националну асоцијацију практичара/ки омладинског рада у оквиру програма “Напорним стазама ка препознавању омладинског рада“ који спроводи НАПОР финансира Министарство омладине и спорта.

Идеје које имамо и које желимо у  будућности да имплементирамо у нашем граду, морамо да усагласимо са потребама наших младих суграђана, како бисмо донели добре и праве одлуке. 
Досадашња успешна сарадња, која траје дуги низ година, успостављена је са свим НВО, удружењима, студентским организацијама које се баве промоцијом и унапређењем омладинске политике на територији града Крагујевца. 

Град Крагујевац има Канцеларију за младе и Омладински клуб, преко којих се одвија интензивна сарадња и комуникација са свим поменутим организацијама. Град такође има и опредељена финансијска средства, која се из године у годину увећавају, за финансирање пројеката и програма организација које се баве промоцијом омладинске политике, рекао је Никезић.

Захваљујући сарадњи са тим организацијама добили смо креативне идеје, визију и пројекте који обогаћују наш едукативни, културни, спортски и забавни програм који смо осмислили како би млади били укључени у све активности које град спроводи. Баш оваквим видом сарадње желимо да подстакнемо младе да се што више укључе у планирање и организовање активности које спроводи град. Пажљиво слушамо који су то проблеми, препреке и потребе са којима се млади суочавају и настојимо да им помогнемо у решавању.

Спој искуства и младости се увек показао као добар “рецепт“ и сви представници локалних самоуправа који се баве питањима младих треба да подстакну организације да се активније укључе у процес доношења одлука. Град Крагујевац, истакао је Никезић, може да буде поносан чињеницом да из године у годину има све више организација које желе да се баве радом и промоцијом омладинске политике.

Претходна страна